Mackmyra Vinterrök 70cl - online kopen

Mackmyra Vinterrök 70cl - online kopen

47,50 Max. 2 per order

Mackmyra Vinterrök is een smaakvolle Zweedse Single Malt whisky welke deel van de innovatieve serie Season Whisky uitmaakt. Het karakter is fruitig en rokerig met een licht kruidige afdronk.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Zweden
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
46,10 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Tijdens een onderonsje tussen vrienden uit Zweden werd de vraag gesteld waarom er geen whisky in Zweden wordt geproduceerd. Waar voorgangers zijn afgehaakt, ging Mackmyra verder. Het resultaat: de eerste Single Malt Whisky uit Zweden.  Mackmyra is vanaf 1999 dan ook de producent van échte Zweedse Single Malt whisky. De whisky bevat Zweedse ingrediënten en rijpt in vaten gemaakt uit Zweeds eiken. Herkenbare invloeden uit de bottelingen die distilleerderij verlaten zijn vanille, eiken en diverse kruiden.

Het idee voor Mackmyra Whisky is ontstaan tijdens een onderonsje tussen een stel Zweedse vrienden. Op de vraag waarom er in Zweden geen whisky wordt gemaakt, wist niemand een antwoord. Nader onderzoek bracht naar voren dat de condities in Zweden perfect zijn. Eeuwenoud, door rotsen gefilterd, zuiver bronwater en gerst met een bepaalde zoetheid door lange zomers. De whisky rijpt op Zweeds eiken, dat maar langzaam groeit door het harde klimaat en daar doordoor een hardere smaak afgeeft aan de whisky dan Amerikaans eiken. Sinds 1999 wordt er dan ook echte Zweedse whisky gemaakt.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel