Long John Blended Whisky 70cl - online kopen

Long John Blended Whisky 70cl

Long John Blended Whisky 70cl - online kopen

29,95 Max. 1 per order

Long John Blended wordt geproduceerd in de Tormore Distilleerderij sinds 1958. Neus: siroop, suiker, vanille en rook. Smaak: veel hout en lichte bourbon. Verder rokerig, doch zoet. Afdronk: licht en dunnetjes. Nodigt uit tot een nieuw gevuld glas.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Long John Scotch Whisky ontleent zijn naam aan lange John McDonald, een van de eerste mensen die begon met het legaal produceren en verkopen van eigen whisky. De whisky vindt zijn thuisbasis in de Ben Nevis Distillery, opgericht in 1825. De distilleerderij bevindt zich aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland, in het hart van de Schotse hooglanden.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel