Long John Blended Whisky 70cl - online kopen

€29,95 Max. 1 per order

Long John Blended wordt geproduceerd in de Tormore Distilleerderij sinds 1958. Neus: siroop, suiker, vanille en rook. Smaak: veel hout en lichte bourbon. Verder rokerig, doch zoet. Afdronk: licht en dunnetjes. Nodigt uit tot een nieuw gevuld glas.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Long John Scotch Whisky ontleent zijn naam aan lange John McDonald, een van de eerste mensen die begon met het legaal produceren en verkopen van eigen whisky. De whisky vindt zijn thuisbasis in de Ben Nevis Distillery, opgericht in 1825. De distilleerderij bevindt zich aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland, in het hart van de Schotse hooglanden.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel