Koval Bourbon 50cl - online kopen

€37,50
Inhoud
50cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Bourbon
Land
Amerika
Alcoholpercentage
47,00 %
Status
Direct leverbaar

 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whisky aan een aantal criteria moest voldoen: 1) moet in de VS worden gemaakt; 2) moet worden gewonnen uit een granenmix met minstens 51% mais; 3) tot een alcoholgehalte van maximaal 80% vol mag worden gedistilleerd; 4) voor 100% natuurlijk moet zijn; 5) de whisky moet in nieuwe, geschroeide vaten van Amerikaans eiken worden gerijpt.  Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Het merk Koval is pas in 2008 opgericht en wordt geproduceerd in de Chicago's First Distillery. Oprichters Robert en Sonat Birnecker hebben hun academische carrières ingeruild voor het traditioneel distilleren zoals Robert dat van zijn Oostenrijkse familie heeft meegekregen naar Amerika. Ze maken hun drank van begin tot eind helemaal zelf en maken geen gebruik van kant-en-klare drank van anderen in hun bottelingen. De naam Koval betekent 'Smid' in veel talen maar in het Jiddisch vaker 'Zwart Schaap'. Daarmee wordt iemand bedoeld die iets nieuws of buitengewoons doet en heeft niet de negatieve bijklank van de Nederlandse variant.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel