Jopen Hoppenbier 75cl - online kopen

Jopen Hoppenbier 75cl

Jopen Hoppenbier 75cl - online kopen

5,50

Jopen Hoppenbier is het enige drie granen bier ter wereld met een dubbele hopgave. Dit blonde bier uit Haarlem is een fris bier met een moutige beginsmaak en een lang uitvloeiende bittere nasmaak. Jopen Hoppenbier is een erg orgineel bier dat zijn plaats in het Nederlands smaakfirnament heeft veroverd.

Inhoud
75cl
Categorie
Blond
Land
Nederland
Brouwerij
Jopen Brouwerij
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
6,80 %
Status
Direct leverbaar
 

Blonde bieren hebben een mooie goudgele kleur en staan bekend om de veelal verfijnde smaken, welke uiteen lopen van zacht naar vol.  Blond bier is een hooggistend bier wat steeds populairder wordt. De verfrissende smaken die veel van deze bieren hebben, zorgen ervoor dat dit dé ideale dorstlesser is.

De Brouwerij Jopenkerk waar het Jopen-bier wordt geproduceerd in de voormalige Jacobskerk van Haarlem. Het is is in 1992 ontstaan dankzij de Stichting Haarlems Biergenootschap. Deze stichting had als doel, het opnieuw op de markt brengen van traditionele Haarlmese bieren. Enig zoekwerk naar traditionele recepten in het stadsarchief resulteerde in twee bruikbare recepten. Het resultaat waren Koyt en Adriaan. In 1996 kwam het in handen van Jopen BV, zij beschikte pas sinds 2010 een eigen brouwerij, hiervoor lieten ze het produceren bij andere brouwerijen. Sinds 2011 is de omgebouwde kerk nu een volledige werkende brouwerij met een mooi inpandig caférestaurant. De naam Jopen is afgeleid van de biervaten die een inhoud hadden van 112 liter en de kades van het Spaarne bezette die in de volksmond ook wel Haarlemse Jopen werd genoemd.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel