Jameson Select Reserve Small Batch Giftbox 70cl - online kopen

Jameson Select Reserve Small Batch Giftbox 70cl - online kopen

29,95

Jameson Select Reserve Small Batch is rijk en vol in de neus met een zoete sappigheid van exotische vruchten zoals nectarines, abrikozen en papaja. Een uitbarsting van zoete smaken met hinten van vanille, geroosterd hout en kruiden. De afdronk is ongelooflijk lang vol fruit en hout.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Ierland
Kenmerk
Pot Still
Kleur
Goudgeel met een groene zweem
Geur
Zacht, romig, vanille-achtig
Smaak
Fris, noten, fruit en kruiden
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whiskies in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.  Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet .

Whiskey uit Ierland, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, is de kunst van het whiskey maken meegenomen. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland.. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Jameson kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1780. In dat jaar kocht de Schot John Jameson de in Dublin gelegen Bow Street Distillery. Onder toeziend oog van Jameson nam de productie toe tot bijna een miljoen liter per jaar rond 1800. Ook internationaal genoot het merk enorme bekendheid en was het rond 1905 de populairste whiskey. Tegenwoordig wordt Jameson Irish Whiskey gedistilleerd door Irish Distillers, hetgeen een dochteronderneming is van Pernod Ricard.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel