Jameson Crested Ten 70cl - online kopen

Jameson Crested Ten 70cl - online kopen

25,95

Jameson Crested Ten werd voor het eerst in 1963 uitgebracht. Deze wordt volgens eenzelfde receptuur als de 'reguliere' Jameson vervaardigd. Het verschil tussen beide is dat de Jameson Crested Ten een complexere en vollere smaak heeft.

Inhoud
70cl
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Ierland
Kleur
Goudgeel met een groene zweem
Geur
Kruidig, vol, neus van sherry
Smaak
Rond met een zachte afdronk
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Jameson, misschien wel dé bekendste naam van alle Ierse whiskey's op de markt, wordt geroemd om zijn zachte en elegante karakter. Jameson is geliefd bij een uiteenlopend publiek, hieronder vallen zowel de beginnende whiskydrinkers als de meer ervaren kenners. Bij DrankDozijn.nl vindt u een groot aantal Jameson whiskeys, waardoor de kans zéér groot is dat uw favoriet hier tussen zit.  Hieronder vindt u een overzicht van alle Jameson die momenteel op voorraad is. Uiteraard kunt u uw favoriete soort direct online bestellen via de webshop.   <h2>Jameson en zijn historie</h2> De geschiedenis van Jameson whiskey gaat terug tot de 18e eeuw, de periode waarin de Schot John Jameson de Bow Street Distillery kocht in Dublin. Aan het eind van de 18e eeuw had de distilleerderij al meerdere hecatare aan grond en meer dan 300 werknemers in dienst. Rond het jaar 1900 was Jameson al op verschillende plaatsen in de wereld verkrijgbaar.   In deze periode is grotendeels de basis gelegd voor het aanzien dat het merk hedendaags heeft. Toch zijn er ook tegenslagen gekend, zoals beide wereldoorlogen en de Ierse burgeroorlog. Beide hebben hun stempel op de distilleerderij gedrukt. Desalniettemin is Jameson deze periode heelhuids doorgekomen, waarna men zich weer kon focussen op de toekomst  Jameson wordt driemaal gedistilleerd, waardoor een uiterst soepele en goed gebalanceerde smaak ontstaat. Deze manier van werken is door John Jameson zelf geïntroduceerd en wordt vandaag de dag nog steeds toegepast.   <h2>Jameson whiskey kopen</h2> Jameson neemt een prominente plek in binnen het whiskeyassortiment van DrankDozijn. Ontdek het uitgebreide aanbod aan Jameson en bestel uw favoriete Ierse whiskey gemakkelijk en voordelig online via de webshop. Wanneer u vóór 17.00 uur bestelt dan heeft u de bestelling de volgende dag in huis!*   Mocht u vragen hebben dan kunt u onze <a href=/klantenservice>klantenservice</a> contacteren. Op de hoogte blijven van nieuws omtrent nieuwe producten? Volg dan ons <a href=https://blog.drankdozijn.nl/nl/>DrankDozijn blog</a>.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel