Jack Daniels Master Distillers 1ltr - online kopen

Jack Daniels Master Distillers 1ltr - online kopen

€37,95

De Jack Daniel's Master Distiller series is een eerbetoon aan de eerste 7 Master Distillers van Jack Daniel's. Elke distiller series uitgave is een eerbetoon aan één van de Master Distillers die de kwaliteit van Jack Daniel's over de jaren bewaakt hebben. Zo is de No. 1 Edition een eerbetoon aan de eerste Master Distiller van Jack Daniel's ooit; meneer Jack zelf.    Let op: het getoonde artikel en editie kunnen afwijken!

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Land
Amerika
Categorie
Tennessee Whiskey
Kenmerk
Tennessee
Kleur
Amberkleurig met gele tonen
Geur
Licht rokerig, honing en hout
Smaak
Krachtig, veel rook, wat fruit
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar

 

De Tennessee whisky is eigenlijk een bourbon, alleen wordt deze variant voor rijping door ahornhoustkool gefilter en mag deze uitsluitend in de staat Tennessee worden geproduceerd.

Ierse immigranten die de oversteek maakte naar Amerika, hebben de kunst van het whiskey maken met zich meegenomen. In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïs basis, evenals op rogge basis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan.

Jack Daniels is door de jaren heen misschien wel het boegbeeld geworden voor Amerikaanse Whiskey. Deze wordt gekenmerkt door zoete, rokerige en geroosterde toetsen, hetgeen wordt verkregen door de speciale wijzen van productie die de whiskey uit Tennessee onderscheidt van bourbons. Voordat de jonge whiskey op vat wordt gezet wordt deze gefilterd door een tot 3 meter dikke laag van ahornhoutskool. De oprichter Jack Daniel stookte al whiskey vanaf zijn 14e. In 1866 richtte hij zijn eigen distilleerderij op, genaamd, The Hollow gelegen in Cave Spring nabij Lynchburg.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel