Hibiki 12 years 70cl - online kopen

Hibiki 12 years 70cl - online kopen

175,00 Max. 1 per order

Hibiki 12 years is een Japanse blend met Yamazaki en Hakushu whisky. Met heerlijk fruitige aroma's is de Hibiki een klassieker. Marmelade, sinaasappel, gekookte appel, kaneel en honing vormen de aroma's. De smaak doet denken aan amandelen, meer fruit, sherry en eiken. De afdronk is heerlijk fris, met appel en citrus.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Blended
Land
Japan
Leeftijd
12
Kleur
Helder honing goud
Geur
Rijk, caramel, zoet fruit
Smaak
Fluweel kruidig en licht zoet
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Enige tijd geleden was Japanse whisky nog lang niet zo bekend en geroemd als het nu is. De opmars die in Japan gemaakt is, is enorm. Grote namen zoals Yamazaki, Hibiki en Nikka voorzien de markt van verfijnde, verassende en zeer complexe Japanse whisky.  Lichte invloeden vanuit Schotland zijn merkbaar, maar door grote diversiteit in productietechnieken behoudt iedere distilleerderij haar eigen identiteit. De Japanners hebben laten zien dat hun eindproducten niet onder hoeven te doen voor dat uit Schotland en Ierland.

Hibiki is harmonieuze samensmelting van de Japanse natuur en vakmanschap. De whisky wordt geproduceerd door Suntory. Het is allemaal begonen in de Yamazaki regio van Japan, waar de oprichter, Shinjiro Torii, de keuze maakte om Japan's eerste whisky distilleerderij te bouwen.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel