Hellyers Road Pinot Noir Finish Single Malt 70cl - online kopen

€76,95 Max. 1 per order

Hellyers Road Pinot Noir finish wordt geproduceerd in Tasmanië. Er wordt gebruik gemaakt van lokaal gerst en puur regenwater. De gebruikte vaten zijn vaten waar Tasmaanse Pinot Noir in heeft gezeten. Rijke, volle smaken en een ontzettend lange finish kenmerken deze whisky. Het aroma bevat tonen van citrus en limoen. Dit gaat gaat over naar gras en gepeperde honing. De smaak is rijk en vol. Tonen van citroen, sinaasappelschil, zoethout en cacao gaan in een wervelende combinatie rond in de mond. Tip: laat de whisky even rusten in het glas, zodat de smaken zich beter opent.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
75 tot 100
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Australie
Alcoholpercentage
46,20 %
Status
Beperkt leverbaar

 

De omstandigheden om whisky te maken zijn ideaal in Tasmanië. Alle benodigde onderdelen (gerst, water en turf zijn aanwezig). Typische Australische whisky kenmerken zijn de vanille tonen, evenals die van appel en eiken.

Sinds 1997 maakt Whisky Tasmania Ltb whisky in de Hellyers Road Distillery. De naam van de distilleerderij is vernoemd naar Henry Hellyer, een Engelse avonturier die als architect namens 'Van Diemen's Land Company' in Australië neerstreek in 1825. Hij wilde de binnelandse nederzetting verbinden met de kustplaats Emu Bay. Hiervoor is een weg aangelegd door het ruige landschap, met niets meer dan wat ossen, wat pikhouwelen en spades. Zijn doortastendheid, visie, moed, vastberadenheid en vasthoudendheid maakte hem beroemd. De weg kreeg zijn naam en ook de distilleerderij, die aan de weg ligt is naar hem vernoemd. Men wil er whisky maken die hem eer aan doet, met dezelfde karaktereigenschappen als Henry Hellyer had.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel