Hellyers Road Original 12 years Single Malt 70cl - online kopen

Hellyers Road Original 12 years Single Malt 70cl - online kopen

€78,50 Max. 1 per order

Hellyers Road Original 12 years is geïntroduceerd in 2014. Deze whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten en is geproduceerd van Tasmaans graan en puur water. De koperkleurige whisky bevat een aroma van vanille en citrus. Het smaakpalet wordt vormgegeven door een olieachtige structuur, gepaard met honing en lavendel tonen.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Licht & Bloemig
Prijsklasse
75 tot 100
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Australie
Leeftijd
12
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
46,20 %
Status
Beperkt leverbaar

 

De omstandigheden om whisky te maken zijn ideaal in Tasmanië. Alle benodigde onderdelen (gerst, water en turf zijn aanwezig). Typische Australische whisky kenmerken zijn de vanille tonen, evenals die van appel en eiken.

Sinds 1997 maakt Whisky Tasmania Ltb whisky in de Hellyers Road Distillery. De naam van de distilleerderij is vernoemd naar Henry Hellyer, een Engelse avonturier die als architect namens 'Van Diemen's Land Company' in Australië neerstreek in 1825. Hij wilde de binnelandse nederzetting verbinden met de kustplaats Emu Bay. Hiervoor is een weg aangelegd door het ruige landschap, met niets meer dan wat ossen, wat pikhouwelen en spades. Zijn doortastendheid, visie, moed, vastberadenheid en vasthoudendheid maakte hem beroemd. De weg kreeg zijn naam en ook de distilleerderij, die aan de weg ligt is naar hem vernoemd. Men wil er whisky maken die hem eer aan doet, met dezelfde karaktereigenschappen als Henry Hellyer had.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel