Grimbergen Blond 75cl - online kopen

Grimbergen Blond 75cl

Grimbergen Blond 75cl - online kopen

4,95

Grimbergen Blond, een okerblond abdijbier, licht fruitig, evenwichtig zoet-bitter met een uitgesproken volronde smaak. De grondstoffen van uitstekende kwaliteit zijn de rijkdom van dit gistingsbier. De uitspraak: 'Een grimbergen kent geen haast' is daarom zeer toepasbaar op dit heerlijke bier om van te genieten.

Inhoud
75cl
Categorie
Blond
Land
BelgiŽ
Merk
Brouwerij
Grolsche Bierbrouwerij
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
7,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Blonde bieren hebben een mooie goudgele kleur en staan bekend om de veelal verfijnde smaken, welke uiteen lopen van zacht naar vol.  Blond bier is een hooggistend bier wat steeds populairder wordt. De verfrissende smaken die veel van deze bieren hebben, zorgen ervoor dat dit dé ideale dorstlesser is.

In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Naast een dagelijkse beschouwing en hun godsdienstige taken, legden de paters zich toe op de kunst van het brouwen. De abdij was gekend voor haar gastvrijheid en gaf pelgrims en reizigers in vaak woelige tijden een veilig onderkomen. De Norbertijnen zetten hun gastvrijheid kracht bij met zelf gebrouwen bier. De abdij van Grimbergen is verscheidene malen verwoest door branden, doch steeds herrezen. De feniks symboliseert deze wederopstanding. Ook het geheim van het bier van Grimbergen bleef bewaard en wordt nog steeds gekoesterd.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel