Green Spot Pot Still Whiskey 70cl - online kopen

Green Spot Pot Still Whiskey 70cl - online kopen

34,95

Green Spot Pot Still heeft op de neus tonen van pepermunt, mout, zoete gerst, romige vanille, papaya en citrus. Op de tong licht pittig, doch zacht. Verder wat eiken en menthol. De afdronk is lang, romig en doet denken aan vanille.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Pot Still
Land
Ierland
Kenmerk
Pot Still
Kleur
Licht goud
Geur
Zacht, zoet, toffee en noten
Smaak
Zacht, zoet, appel, vanille
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Het produceren van Pot Still whiskey is een stijl die veelvuldig voorkomt in Ierland. Pot Still whiskey wordt gemaakt op basis van een mix tussen vermoute en onvermoute gerst. Dit zorgt voor een typisch pot still karakter; kruidig en licht zoet.   Traditionele namen uit Ierland, zoals Jameson en Red Breast, gebruiken deze manier van produceren. Een nieuwe naam, zoals Green Spot, hanteert een gelijke methode. Op deze manier wordt de markt van een uitgebreider assortiment aan Pot Still whiskey voorzien.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Green Spot is een single pot still Ierse whiskey. Het is een blend van pot still whiskeys die tussen de 7 en 10 jaar oud zijn. Green Spot heeft gerijpt op een combinatie van nieuwe bourbon en refill bourbon vaten en op sherryvaten. Er wordt jaarlijks maar een klein aantal Green Spot whiskeys gebotteld.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel