Gouden Carolus Single Malt 50cl - online kopen

Gouden Carolus Single Malt 50cl

Gouden Carolus Single Malt 50cl - online kopen

39,50

Gouden Carolus Single Malt Whiskey is afkomstig uit België en wordt gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel.

Inhoud
50cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
BelgiŽ
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Ondanks dat België voornamelijk geroemd wordt om de (speciaal)bieren, wordt er ook voortreffelijke whisky geproduceerd. De whisky van Gouden Carolus is hier een mooi voorbeeld van.  De hoeveelheid whisky die in België geproduceerd wordt is nog niet bijzonder groot, maar de Belgische producenten hebben wel laten zien dat zij oog voor kwaliteit hebben, evenals een zeer goede smaak.

Gouden Carolus whisky wordt geproduceerd door Stokerij de Molenberg uit België. De familietraditie wordt van generatie op generatie doorgegeven. Stokerij de Molenberg is de eerste distilleerderij in België waar whisky in Pot Stills wordt geproduceerd.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel