Glenturret Sherry Cask Single Malt 70cl - online kopen

€34,50
Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

De distilleerderij van Glenturret is in 1775 opgericht vlakbij de plaats Crieff en wordt omringd door bergen die op torens lijken. De naam Glenturret betekentk 'Het dal met zijn torentjes'. In 1921 werd de distilleerderij gesloten om vervolgens in 1929 te worden ontmanteld. De distilleerderij werd uiteindelijk in 1957 gekocht door een whiskyliefhebber genaamd James Fairlie. In 1990 werd het overgenomen door de Highland Distilleries. Naast de botteling van malt whiskies, levert deze distilleerderij ook een groot deel van zijn whisky aan Famous Grouse om daar als blend te worden gebruikt.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel