Gilt Single Malt Gin 70cl - online kopen

Gilt Single Malt Gin 70cl

Gilt Single Malt Gin 70cl - online kopen

30,95

Gilt Single Malt Gin wordt gemaakt in Schotland. De basis wordt gelegd door enkel gemoute gerst te gebruiken, dat maarliefst vijfmaal gedistilleerd wordt. Het aroma doet denken aan jeneverbes, romige vanille en zoete gerst. De smaken complexiteit bouwt langzaamaan op: tonen van aarde gecombineerd met droge bessen in het begin. Dit wordt opgevolgd door zoete toffee en biscuits. Vervolgens hints van citroenschil, anijs en als afsluiting koriander. De afdronk is fruitig en kruidig.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Schotland
Smaak
Zoet & Zacht
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Gilt Gin is een vrij jong merk en is opgericht door Ricky Christie en wordt gedistilleerd in Schotland. De stijl is die van een klassieke London Dry Gin maar het eigenzinnige karakter geeft Gilt een unieke twist. Het is niet te bloemig of te exotisch en daardoor een gin voor elke gelegenheid.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel