Fresita Sparkling Rosť 75cl - online kopen

Fresita Sparkling Rosť 75cl

Fresita Sparkling Rosť 75cl - online kopen

9,95

Fresita Sparkling Rosé wordt van een blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Moscatel druiven geproduceerd. Na het fermentatieproces worden er Patagonische aardbeien aan toegevoegd, waaraan hij zijn rijke kleur dankt. Het resultaat is een lekkere fruitige mousserende wijn.

Inhoud
75cl
Categorie
Mousserend
Land
Chili
Merk
Sluiting
Kurk
Alcoholpercentage
7,90 %
Status
Direct leverbaar
 

Mousserende wijn, bekend om de verleidelijke bubbeltjes die het dankt aan koolzuurgas. Mousserende wijn komt in verschillende soorten; wit, rood en als rosé. Geniet van de diversiteit aan smaken en laat je verassen door één van onze Mousserende wijnen.   De gistingmethodes zijn van invloed op de wel of niet sterke aanwezigheid van de bubbels. Bij de Méthode traditionnelle, dit is de meest arbeidsintensieve methode, vind een tweede gisting plaats op de fles. Door het toevoegen van suiker en giststellen ontstaan bubbels, het koolzuur kan immers door de kurk niet ontsnappen. De bubbels die hierbij ontstaan zijn verfijnd en klein. Een andere manier is de Méthode Charmat. Hier wordt gebruik gemaakt van een tank, waarin de gisting plaatsvindt. Na het rijpen volgt de bottelingsfase. De uiteindelijke bubbels, bij gebruik van deze methode, zijn over het algemeen wat groter en minder verfijnd dan bij de Méthode traditionelle.

Fresita is een mousserende wijn die in 1717 door de Fransman Amedee Frezier in Chili is ontdekt. Tijdens een reis door het land stuitte hij op een voor hem nog onbekende, smakelijke vrucht. Hij nam de plant mee terug naar Frankrijk en liet het proeven op het Koninklijk Paleis. Zij waren er zo van onder de indruk dat ze dagelijks naast een goed glas champagne tevens de Patagonische bosaardbei nuttigden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een samenstelling van de champagne uit Frankrijk en de 'Fresita' (Spaans voor aardbei) uit Chili.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel