Fettercairn Fior 70cl - online kopen

€35,95

Fettercairn Fior kenmerkt zich door een rijk palet aan smaken en geuren. Voornamelijk cacao, espresso, kruiden, fruit en amandelen.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Highland
Kleur
Helder honing goud
Geur
Zacht fruit, rokerig, vanille
Smaak
Chocolade, toffee en turftoets
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
42,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Schotland is grofweg in te delen in 3 grote whiskyregio's, te weten, de Highlands, Lowlands en de eilanden. De Highlands vormen de tweede grootste whiskyregio en beslaat een gebied van het noorden van de Lowlands tot de Orkney-eilanden, met uitzondering van Islay en Campbeltown. De Highlands kan verder weer worden onderverdeeld in Eastern, Western, Southern en Northern Highlands.

Fettercairn Distllery Co. is in 1824 opgericht aan de oever van de North Esk, dit is een rivier die uitmondt in de zee. Slechts 5 procent van de gehele productie wordt als een single malt op de bracht gebracht, het overige wordt gebruikt voor blended malts bij andere distilleerderijen.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel