Escudo Rojo 75cl - online kopen

Escudo Rojo 75cl

Escudo Rojo 75cl - online kopen

12,95

Escudo Rojo wordt geproduceerd door Baron Philippe de Rothschild. Escudo Rojo is robijnrood van kleur en heeft aroma's van rijp rood fruit.

Inhoud
75cl
Prijsklasse
10 tot 15
Categorie
Rood
Land
Chili
Druif
Cabernet Sauvignon
Merk
Sluiting
Kurk
Smaak
Vol & Krachtig
Alcoholpercentage
13,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, waarbij de schil kleurstoffen bevat die zorgen voor de rode kleur. Bekende rode wijnsoorten zijn de Merlot, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir. Qua kleur kan rode wijn verschillen, dit is afhankelijk van het druivenras en de lagertijd.   De gebruikte druif is van invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Ditzelfde geldt voor de ouderdom en de streek waaruit de druif afkomstig is. Er zijn droge rode wijnen en zoete rode wijnen. Bij droge rode wijn is tijdens de gisting nagenoeg al het suiker in de druif vergist, hierdoor zit er bijna geen suiker meer in de wijn. Bij zoete rode wijn is er tijdens de gisting zoveel suiker aanwezig dat dit niet allemaal omgezet kan worden. Het overgrote deel van het huidige aanbod betreft droge rode wijnen.   Rode wijn is de ideale partner bij vele gerechten, welke wijn de juiste is hangt af van het gerecht en van de persoonlijke smaak. Over het algemeen passen krachtige, complexe rode wijnen goed bij koolhydraatrijke maaltijden. Lichtere wijnen passen vaak beter bij minder complexe gerechten. Vergeet niet; uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak.

Baron Philippe de Rothschild, ontstond in 1922 nadat de gelijknamige erfgenaam het Château Mouton Rothschild in handen kreeg. Baron Philippe de Rothschild groeide uit tot één van de belangrijkste wijnproducten uit de Bordeaux streek. De wijngaarden gelegen in de Médoc en Pauillac leveren verschillende kwaliteitswijnen op, variërend van Château wijnen tot aan Pays D'oc. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door het contact mengen van de wijnen, Baron Philippe de Rothschild heeft "The art of blending" hoog in het vaandel staan.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel