Elements of Islay Bw2 - Bowmore 50cl - online kopen

€72,50 Max. 1 per order

Elements of Islay Bw2 - Bowmore is de tweede release van deze serie. De whisky is erg fruitig met tonen van kiwi, banaan, lychee en aardbei. Op de tong erg vol, bijna siroop. Fenol komt samen met turf naar boven. Verder een pepertje en veel kruiden. Met een een beetje water komt er meer fruit naar voren en verdwijnt de fenol enigszins. De afdronk is lang en relatief heet.

Inhoud
50cl
Smaakprofiel
Krachtig & Rokerig
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Islay
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
55,90 %
Status
Beperkt leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Uit de whisky regio Islay komen de whisky's met een meer uitgesproken karakter. De whisky's uit deze regio worden gekenmerkt door een rokerig turfachtig karakter met een droge en krachtige smaak. Door de altijd maar aanwezige wind en de vele regenbuien is de turf op Islay doordrenkt met het zoute zeewater. Hierdoor zijn er sporen van zeewier en resten van zeewater te proeven. In de regio Islay zijn 8 actieve distilleerderijen te weten: Lagavulin, Ardbeg, Laphroaig, Caol Ila, Bowmore, Bunnahabhain, Kilchoman en Bruichladdich.

Islay is het meest zuidelijke van de Inner Hebridean eilanden die aan de westkust van Schotland liggen. Er zijn acht verschillende distilleerderijen op het eiland die allemaal whisky maken met een sterk rokerig karakter dat vaak wordt omschreven als 'medicinaal' op grond van de onderscheidende tonen van jodium, zeewier en zout. Het medicinale, bijna elementaire karakter van de Islay malt whisky's was de inspiratiebron voor de gekozen traditionele fles uit een medisch laboratorium en voor het gebruik van een 'element' symbool en batchnummer (eg Lp1). Op deze manier wordt elke distilleerderij afgebeeld middels het label: de elementen van Islay.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel