Dewar's 18 years Founders Estate 70cl - online kopen

Dewar's 18 years Founders Estate 70cl

Dewar's 18 years Founders Estate 70cl - online kopen

€52,95

Dewar's 18 years Founders Estate staat bekend als een zoete en zachte whisky. Notities van amandelen, butterscotch, honing en vanille zorgen ervoor dat deze whisky uiterst toegankelijk is.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
18
Kleur
Goud
Geur
Delikaat, fruitig en vanille
Smaak
Zacht, warm en lange afdronk
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Dewar's Scotch Whisky is in 1846 opgericht door John Dewar. Bij zijn overleden namen de zonen de distilleerderij over en wilden het laten groeien. Dit lukte hen, in 1896 was het merk marktleider. Om te kunnen blijven groeien richtten ze de Aberfeldy Distillery op in 1896. In het jaar 1925 ging de distilleerderij een samenwerkingsverband aan met The Distillers Company. Dit was een onderneming die bestond uit 6 Schotse whiskyproducenten, waaronder het merk John Haig. Deze onderneming werd vervolgens in 1986 door Guinness overgenomen. Deze fuseerde met de Grand Metropolian en vormde zo Diageo. Tegenwoordig is Dewar's eigendom van Bacardi.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel