Danny Boy Irish whiskey 70cl - online kopen

Danny Boy Irish whiskey 70cl - online kopen

21,95

Danny Boy Irish whiskey wordt geproduceerd door de Cooley Distillers. Dit de enige onafhankelijke distilleerderij van Ierland. Het merk Danny Boy is vrij populair in Amerika en begint langzaam meer terrein te winnen in Europa. Neus: jong van geur, licht, hout en vanille. Smaak: vanille, graan, karamel en appel.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended Malt
Land
Ierland
Kleur
Donker goud
Geur
Complex,fruit,noten en vanille
Smaak
Karamel, rijp fruit en hout
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Een Blended Malt, ookwel Vatted Malt genoemd, is het vermengen van twee of meerdere Single Malt whisky's in één eindproduct. Op deze manier kunnen Single Malts, afkomstig van verschillende distilleerderijen uit Schotland samengevoegd worden.   Het grote verschil tussen een Blended Malt en een Single Malt is het wel of niet mogen gebruiken van Single Malt whisky van verschillende distilleerderijen. Bij een Blended Malt mag dit wel, bij een Single Malt mag dit niet.

Ierse Whiskey, bekend om de vaak zachte en lichte smaak. Dit gaat gepaard met florale tonen, een zuurtje, vanille en tonen van (gedroogd) fruit. Namen zoals Jameson, Teeling en Bushmills zijn bekend over de gehele wereld en voorzien de liefhebber van uitmuntende whisky.  Zolang als bekend is schrijven de Ieren whiskey op hun eigen manier. Door de grootschalige emigratie in de 17e eeuw, van Ieren die hun geluk gingen beproeven in Amerika, werd whiskey daar vervolgens ook geproduceerd. Dit geldt ook voor de schrijfwijze in Ierland, deze werd geïntroduceerd in Amerika. Ierland staat, samen met Schotland, bekend als dé grondlegger van de godendrank.

Danny Boy betreft een Ierse blended Whiskey die wordt geproduceerd door de Cooley Distillery. Dit is de enige onafhankelijke distilleerderij van Ierland.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel