Codorniu Anna de Codorniu Rosť Brut 75cl - online kopen

Codorniu Anna de Codorniu Rosť Brut 75cl

Codorniu Anna de Codorniu Rosť Brut 75cl - online kopen

14,75

Codorniu is een Spaanse familiebedrijf en een van de grootste cavaproducenten ter wereld. Codorniu Anna de Cordorniu Rosé is het paradepaardje van Codorniu.

Inhoud
75cl
Categorie
Cava
Land
Spanje
Druif
Chardonnay/Parellada
Merk
Sluiting
Kurk
Smaak
Lichtzoet
Alcoholpercentage
12,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Cava is een mousserende wijn die afkomstig is uit Spanje. Cava wordt gemaakt op basis van het sap van verschillende druifsoorten. Het grootste deel van de productie is afkomstig uit de Penedèsstreek. Binnen de productietechnieken zijn overeenkomsten te vinden met die van Champagne, toch mogen beide soorten niet met elkaar verward worden.   Tussen Cava's wordt onderscheid gemaakt op basis van de zoetheid, zo ontstaan er verschillende soorten. De Brut is één van de meest bekende soorten, welke bekend staat als verfijnd en droog van smaak. De Brut leent zich ook goed om als aperitief te worden ingezet.

Codorniu, één van de grootste cava producten van Spanje, heeft een rijke historie die teruggrijpt naar het jaar 1551 waarin Jaume Codorniú stond geregistreerd als eigenaar van wijnvaten en persen. In de 19e eeuw werd begonnen met het produceren van de Spaanse champagne, Cava, waarna Codorniu in 1897 Spaans hofleverancier werd.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel