City of London Dry Gin 70cl - online kopen

City of London Dry Gin 70cl

City of London Dry Gin 70cl - online kopen

29,50

City of London Dry Gin bevat heerlijke frisse tonen, gecombineerd met zoete smaken. Het aroma doet denken aan citrus, grapefruit en limoen. De smaak is licht, bevat zoethout, specerijen en citrus.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Verenigd Koninkrijk
Smaak
Citrus & Fris
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Rond 1800, toen gin populair werd in Londen, verhoogde de overheid de belastingen en wetgeving rondom drank en dat leidde tot het sluiten van honderden kleine distilleerderijen, de laatste sloot in 1825. City of London Distillery (afgekort COLD) opende in 2012 en bracht daarmee de distillatie van gin terug naar Londen, na een afwezigheid van bijna 200 jaar. Jonathan Clark plaatste twee grote koperen distilleerketels in zijn cocktailbar, achter een grote glazen wand. COLD's eerste gin is een echte london dry gin, erg zuiver, crispy en barstensvol citrussmaken.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel