Chimay Rood 75cl - online kopen

Chimay Rood 75cl

Chimay Rood 75cl - online kopen

4,50

Chimay Rood, ook Première genoemd, is de oudste onder de Chimay bieren. Dit trappistenbier heeft een mooie koperachtige kleur die het bier hoogst aantrekkelijk maakt. Chimay Rood met romig schuim heeft een licht fruitige abrikozengeur die afkomstig is van de fermentatie. Het aroma in de mond is evenwichtig en bevestigt de fruitige aspecten van de geur.

Inhoud
75cl
Categorie
Dubbel
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Abij Notre-Dame de Scourmont
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
7,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Dubbel bier kan in kleur variëren van koper tot donkerbruin. Het betreft een bovengistend bier met een veelal licht zoete smaak.  Deze zoete smaken kunnen gepaard gaan met tonen van fruit, gekarameliseerd mout, hop en kruiden. Dit verschilt per bier. Dubbel bier heeft een hoger alcoholpercentage dan pils en veelal een lager alcoholpercentage dan bijvoorbeeld een Tripel.

Chimay, gebrouwen binnen de muren van het trappistenklooster de Abdij van Notre-Dame de Scourmont, onder het toeziend oog van de kloostergemeenschap. Gedurende de zomer van 1850 is er een kleine groep monniken die zich vestigden op het hoogland van Scourmont bij Chimay. Naast het klooster bouwden ze een brouwerij een een kaasmakerij, die beide tot op heden nog steeds in werking zijn.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel