Catto's Blended Scotch Whisky 70cl - online kopen

Catto's Blended Scotch Whisky 70cl

Catto's Blended Scotch Whisky 70cl - online kopen

12,95 Max. 1 per order

Catto's Rare Old Scottish is een blended whisky, gemaakt van de beste unpeated Highland en Speyside malts, vermengd met Lowland graan, waardoor er een zeer hoog moutgehalte is ontstaan. Heldere aroma's met sporen van citrus en honing. Vol karakter met een heerlijke zachte, zoete afdronk.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Regio
Highland
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

De Highlands in Schotland is één van de grootste regio's op het gebied van whisky. Binnen deze regio heerst een grote diversiteit aan handelsmerken en stijlen die men terugvindt in de whisky.  Van rijke en volle smaken naar juist heel licht en floraal, uit deze regio komen bottelingen voort die onder verschillende smaakprofielen te scharen zijn. Bekende namen uit de Higlands regio zijn Glendronach, Glenmorangie, Tomatin en Dalmore.

Catto's is een in 1861 door James Catto opgericht whiskymerk en is afkomstig uit Aberdeen, Schotland. James Catto was een van de eerste whiskyblenders, toen hij zijn Catto's Rare Old Scottish Highland Scotch in 1861 lanceerde. Zijn winkel werd goed bezocht door vele buitenlandse handelaren en hij had al snel een grote clientèle. Mede dankzij zijn goede connecties bij P&O en White Star Shipping, werd Catto's snel bekend over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag, blijft Catto's trouw aan zijn originele recept voor de beste malt en grain whisky's.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel