Benromach Organic 70cl - online kopen

Benromach Organic 70cl - online kopen

41,95

Benromach Organic staat bekend als 's werelds eerste volledig organische whisky. De rijping vindt plaats in nieuwe eiken vaten. Neus: hout, kruidig, mout en karamel. Smaak: eiken, toffee en fruit. Afdronk: hout tonen en licht verfrissend.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Kenmerk
Organic
Kleur
Donker goud
Geur
Kruidig, met hinten van hout
Smaak
Karamel, rijp fruit en hout
Verpakking
Koker
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Whisky die geproduceerd wordt in de Speyside regio van Schotland staat bekend om ofwel een relatief licht karakter of juist hele volle, rijke en karaktervolle smaken.  Bekende namen uit deze omgeving zijn The Glenlivet, Macallan en Balvenie. De whisky die geproduceerd wordt in deze regio heeft een enorm aandeel in de totale productie die Schotland voortbrengt.

Benromach is in 1898 opgericht door Duncan Maccaullum. Het kent een rijke historie. Door de jaren heen is het verschillende malen overgenomen en moest het zo nu en dan haar deuren sluiten. Na de Eerste Wereldoorlog werd de Benromach distilleerderij omgedoopt tot Balmenach. In 1930 moest het zijn deuren sluiten. In 1938 werd de distilleerderij overgenomen door de Associated Scottish Distilleries. Na roerige jaren werd de firma in 1983 opnieuw gesloten en bijna tot aan de grond toe gesloopt. Echter werd de voormalig distilleerderij in 1992 overgenomen door Gordon & MacPhail. Na renovatie namen zij in 1998 de distilleerderij weer in de gebruik onder de merknaam waar het het allemaal mee begon: Benromach.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel