Benrinnes 21 years Single Malt Special Release 1992-2014 70cl - online kopen

Benrinnes 21 years Single Malt Special Release 1992-2014 70cl - online kopen

310,00 Max. 1 per order

Benrinnes 21 years Single Malt Special Release 1992-2014 is er een uit de Special Releases reeks van Diageo. Door rijping in ex-Bodega vaten is de whisky vol en krachtig van smaak. Het aroma doet denken aan chocolade, pinda's en dadels. De smaak is karaktervol, met tonen van donker fruit, chocolade en piment. De afdronk is lang en combineerd de hints uit zowel het aroma als de smaak.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
21
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
56,90 %
Status
Direct leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Whisky die geproduceerd wordt in de Speyside regio van Schotland staat bekend om ofwel een relatief licht karakter of juist hele volle, rijke en karaktervolle smaken.  Bekende namen uit deze omgeving zijn The Glenlivet, Macallan en Balvenie. De whisky die geproduceerd wordt in deze regio heeft een enorm aandeel in de totale productie die Schotland voortbrengt.

Benrinnes Scotch Whisky kent een rijke historie. Op de plek waar de Benrinnes Distillery nu staat begon het allemaal in 1826. Toen werd door Peter McKenzie een distilleerderij opgericht die vervolgens in 1829 werd verwoest door een overstroming. In 1835 werd de distilleerderij opnieuw opgebouwd door John Innes en registreerde de merknaam Lyne of Ruthrie. Na een zware tijd ging het merk failliet en was het genoodzaakt de boedel te verkopen. William Smith kocht de stokerij en ging verder onder de naam Benrinnes. Deze verkocht het vervolgens weer door aan Alexander Edward. In 1896 woedde er brand in de stokerij en greep dit aan om te moderniseren en zich aan te sluiten op het elektriciteitsnet. In 1922 werd de inmiddels gemoderniseerde distilleerderij verkocht aan John Dewars & Sons, maar bleef onder de huidige naam 'Benrinnes' produceren.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel