Benrinnes 21 years Single Malt Special Release 1992-2014 70cl - online kopen

€310,00 €285,00 Max. 1 aanbieding per bestelling

Benrinnes 21 years Single Malt Special Release 1992-2014 is er een uit de Special Releases reeks van Diageo. Door rijping in ex-Bodega vaten is de whisky vol en krachtig van smaak. Het aroma doet denken aan chocolade, pinda's en dadels. De smaak is karaktervol, met tonen van donker fruit, chocolade en piment. De afdronk is lang en combineerd de hints uit zowel het aroma als de smaak.

Let op! Dit artikel neemt 2 plekken in de doos in beslag

Inhoud
70cl
Prijsklasse
100 en hoger
Alcohol%
vanaf 50,00 t/m 59,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Schotland
Regio
Speyside
Leeftijd
21
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
56,90 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd. Tegenwoordig is de Speyside regio nog steeds het gebied waar de grootste distilleerderijen als Glenfiddich, The Macallan, Glenfiddich, Glen Grant en Glenfarclas zijn gevestigd. Het wordt beschouwd als het centrum van de maltproductie. Het merk Glenlivet was al een begrip voordat deze regio alom bekend werd. In 1823 kreeg George Smith als eerste een licentie voor het stoken van whisky in het dal. Glenlivet verwierf zo'n goede reputatie dat de overige whisky stokerijen, als Macallan, Aberlour en Glenfarclas zichzelf de bijnaam Glenlivet gaven. De familie Smith was het hier niet mee eens en wilde zich van de rest onderscheiden en kreeg dan ook in de 19e eeuw wettelijk het recht om hun whisky 'The' Glenlivet te noemen. De regio Speyside bood toentertijd verscheidene voordelen ten opzichte van andere regio's. Zo was er voldoende gerst, geschikt water en voldoende turf in de bodem aanwezig.

Benrinnes Scotch Whisky kent een rijke historie. Op de plek waar de Benrinnes Distillery nu staat begon het allemaal in 1826. Toen werd door Peter McKenzie een distilleerderij opgericht die vervolgens in 1829 werd verwoest door een overstroming. In 1835 werd de distilleerderij opnieuw opgebouwd door John Innes en registreerde de merknaam Lyne of Ruthrie. Na een zware tijd ging het merk failliet en was het genoodzaakt de boedel te verkopen. William Smith kocht de stokerij en ging verder onder de naam Benrinnes. Deze verkocht het vervolgens weer door aan Alexander Edward. In 1896 woedde er brand in de stokerij en greep dit aan om te moderniseren en zich aan te sluiten op het elektriciteitsnet. In 1922 werd de inmiddels gemoderniseerde distilleerderij verkocht aan John Dewars & Sons, maar bleef onder de huidige naam 'Benrinnes' produceren.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel