Bell's Original 1ltr - online kopen

€15,95

Bell's heeft een rijke amber kleur en de geur is zoet en geurig. De smaak is om in te bijten. Tonen van rozijnen, toffee en fruit met een lichte rokerigheid. De afdronk van Bell's is vriendelijk en verwarmend.

Inhoud
1ltr
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Prijsklasse
tot 25
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
8
Kleur
Goudgeel
Geur
Rijk, caramel, zoet fruit
Smaak
Aanzet van turf en wat zoetig
Verpakking
Geen
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Bell's is een echte Schotse blended whisky die van origine werd gedistilleerd door Arthur Bell & Sons Ltd. Tegenwoordig valt het onder de vlag van Diageo en behoort het tot de best verkopende whisky's in het Verenigd Koninkrijk. Het begon allemaal in 1851 toen Arthur Bell een aantal single malts samenvoegde tot een consistente blended whisky. Bell ging in 1863 een samenwerkingsverband aan met Arthur Kinmond en zoon Robert Bell. Robert kreeg de regie in handen over de binnenlandse markt en Kinmond over de overzeese regio's. Toen Arthur Bell stief in 1921 werd het bedrijf volledig geleid door Kinmond. Door de enorme vraag uit Amerika waren ze genoodzaakt andere distilleerderijen ( Blair Athol, Dufftown en The Inchgower Distillery) over te nemen. Toen de Bell Brothers in 1942 stierven, werd de accountant William Govan Farquharson de voorzitter van het concern. Hij verlegde de focus naar marketing en daardoor floreerde de onderneming. In 1954 exporteerde Bell's naar 130 verschillende landen. In 1985 werd de onderneming overgenomen door Guinness en tenslotte door Diageo.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel