Ballantines 17 years Signature Distillery Miltonduff Edition 70cl - online kopen

Ballantines 17 years Signature Distillery Miltonduff Edition 70cl - online kopen

€72,50 Max. 3 per order

Ballantines 17years Signature Distillery Miltonduff Edition, is een innovatieve en exlusieve editie van de gelimiteerde edities van de 17 jaar oude Ballantines. Meer dan 40 malts en graansoorten uit Schotland zijn speciaal geselecteerd om deze Miltonduff Editie te verkrijgen. Vooral de Miltonduff Malt wordt in deze editie nog eens extra geaccentueerd, waardoor de Ballantines 17years een wat bloemige en kruidigere smaak krijgt. De gelimiteerde oplage is geselecteerd door Master Blender Sandy Hyslop, welke een rijk en zoetig aroma voor deze whisky heeft gecreëerd. Een kruidig, kaneelachtige smaak, tesamen met een lange warme afdronk maken deze whisky uniek in alle opzichten.

Inhoud
70cl
Prijsklasse
50 tot 75
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
17
Kleur
Helder honing goud
Geur
Fruitig, citrusvrucht, noten
Smaak
Zacht, kaneel, bloemig, warm
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Direct leverbaar

 

Schotse whisky, een eeuwenoud en uniek product. De naam "whisky" is een afgeleide van het Gallische woord "uisge beatha" (spreek uit: uskweba), ofwel: levenswater. De karakteristieke smaak van Schotse whisky is afhankelijke van vele factoren, zoals het klimaat, graan, zuiver water, Schotse turf en de frisse koele wind. Meer dan 100 jaar geleden begonnen de Schotten whisky te exporteren, waardoor het nu een van de meeste belangrijkste internationale sterke dranken is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de grootste concentratie distilleerderijen herbergt. Slainte!

Ballantine's is een whiskymerk dat zeer veel naamsbekendheid geniet. Het merk is in 1827 ontstaan toen de Schot George Ballantine in Edinburg een kruidenierswinkel opende. Gedurende de 19e eeuw was het gebruikelijk dat kruideniers vaak whisky verkochten, echter was George een kruidenier die ook graag experimenteerde met blends.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

NIX 18 Thuiswinkel