Aureum 1865 Single Malt 5 years 70cl - online kopen

Aureum 1865 Single Malt 5 years 70cl - online kopen

49,50 Max. 1 per order
Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Prijsklasse
25 tot 50
Alcohol%
vanaf 40,00 t/m 49,99
Merk
Categorie
Single Malt
Land
Duitsland
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
43,00 %
Status
Beperkt leverbaar
 

Whisky mag de naam Single Malt dragen als de distillatie plaats heeft gevonden bij één distilleerderij. Daarnaast moet de drank voor de de volle 100% gedistilleerd zijn uit vermouten gerst. Verder moet het distillaat minimaal drie jaar lageren op eikenhouten vaten en is het minimale alcoholpercentage 40%.   Grote namen uit Schotland, zoals Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg, Glenlivet en Glenfiddich hebben door de jaren heen talloze Single Malts geproduceerd. Ierland kent eveneens diverse distilleerderijen die een waardevolle bijdrage hebben geleverd. Vandaag de dag wordt Single Malt whisky in diverse landen geproduceerd en niet enkel in Schotland en/of Ierland. Whisky uit Japan en Taiwan heeft de laatste jaren enorm gewonnen aan populariteit. Waar eerst Schotland en Ierland enkel bekend stonden als dé landen met wellicht de beste kwaliteit whisky, is vanuit Japan en Taiwan aangetoond dat hun Single Malt zich kan meten met die vanuit Schotland en Ierland.

Whisky is in Duitsland ontzettend geliefd. Toch staat het land voornamelijk bekend om hun bier en wijn. De markt voor (Single Malt) whisky is enorm in Duitsland, is er dan geen whisky van eigen bodem? De Duitse distilleerderij Slyrs produceert voortreffelijke Duitse whisky, waarbij geëxperimenteerd wordt met diverse soorten vaten.  Bekende finishes zijn die op port-, PX en sherryvaten. Deze bottelingen staan bekend als karaktervol, zoet en toch verfijnd. Heb jij interesse in bijzondere whisky, veelal nog onbekend bij het grote publiek? Laat je verassen door Slyrs whisky en geniet van de diversiteit aan gebruikte finishes.

Areum Whisky wordt geproduceerd door Brennerei Ziegler in Freudenberg am Main in Duitsland. Met zijn warme gouden kleur lijkt hij in eerste instantie op een Schotse whisky, maar al bij de eerste slok merk je meteen dat Aureum veel, veel beter is. Andres dan in Schotland, wordt het klimaat in Freudenberg bepaald door rivier de Main; mediterrane zachtheid, milde zomers en zachte winters. De vele zonuren, de warmte die vastgehouden wordt door de zandsteen, de geuren van de boomgaarden en hooiweides geven Aureum zijn uitgespoken stijl. In de Ziegler distilleerderij wordt volgens traditie gebruik gemaakt van de dubbele distillatie methode en alleen het middengedeelte van het distillaat gaat in de casks om te laten rijpen.

Best verkocht

DrankDozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel