Achelse Kluis Bruin 75cl - online kopen

Achelse Kluis Bruin 75cl

Achelse Kluis Bruin 75cl - online kopen

6,50

Achelse Kluis Bruin wordt door de broeders van de Sint-Benedictusabdij in Achel gebrouwen. Achelse Kluis Bruin heeft een aangenaam zoetje in smaak en geur.

Inhoud
75cl
Categorie
Trappistenbier
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Sint-Benedictusabdij van Achel
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
9,50 %
Status
Direct leverbaar
 

Trappistenbier is de term die wordt gebruikt voor bier dat gebrouwen wordt door trappisten, leden van een kloosterorde. Trappistenbier moet in de nabijheid van een klooster worden gebrouwen.  De opbrengst van het bier wordt veelal gebruikt voor het levensonderhoud van de monnikken en het onderhoud van het klooster. Trappistenbier valt onder abdijbieren, dit zijn bieren die verbonden zijn aan een klooster. Enkel het bier dat door monnikken wordt vervaardigd mag de naam 'Trapist' dragen.

Achelse Kluis is één van de tien trappistenbieren. Het voldoet aan de eisen dat het binnen de muren van een trappistenabdij door monniken of onder hun toezicht wordt gebrouwen en dat de brouwerij behoort tot de abdij en de opbrengst hier ook voor bestemd is. In 1914 werd het bier voor het laatst in de Achelse Kluis gebrouwen. In 1998 is deze traditie hersteld.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel